Hemtelefon kan rädda liv

Allt förre säger att de vill ha en fast telefon i hemmet, men dessa personer bör nog tänka om, speciellt om det är i en småbarnsfamilj som det bara finns mobiltelefoner och ingen fast telefon – det var nämligen tack vare en fast telefon som en sexåring kunde rädda livet på sin pappa.

Allt fler skaffar mobiltelefoner och tar bort den fasta telefonen i hemmet. Men det bör man inte göra. Och visst behöver man inte köpa en vanlig fast telefon, det finns en rad olika alternativ på marknaden som är minst lika bra, om inte bättre. Till exempel kan man välja IP-telefoni och det är något som bland annat företaget Cellip erbjuder, vilket man kan läsa mer om på deras hemsida under adressen https://www.cellip.com/fast-telefoni-privat/. Men varför ska man ha kvar sin hemtelefon? Sanningen är att den faktiskt kan rädda liv.

Sexåring räddade pappas liv tack vare hemtelefon

Något som väl uppmärksammande en av de främsta anledningarna till varför det är så viktigt att behålla sin fasta hemtelefon utspelade sig för fyra år sedan, 2013. Då hade nämligen pappa Nils fallit ihop i badrummet hemma i lägenheten och alla som var där förutom han var sexåriga Greta och ettåriga Allan. Mamman och äldsta dottern var i Sälen på skidresa och därför var det bara de tre hemma, skriver Aftonbladet. Så när pappan föll ihop reagerade Greta på att det lät konstigt inifrån badrummet och när hon inte fick svar gick hon in och fann sin pappa blodig på golvet, så vad gjorde hon? Först skrek hon såklart rakt ut, men sen samlade hon mod och plockade upp hemtelefonen. För tidningen berättar hon att hon först tänkt ringa 112, men att hon inte ville att mamma och systern skulle komma hem till en tom lägenhet. Hon ringde sin mamma istället som i sin tur ringde över en granne till att hålla Greta sällskap och sedan ringde hon larmcentralen. Men det var Gretas förtjänst att allt gick så bra som det gick, och hemtelefonens. Hemtelefonen hade, tillskillnads från pappans mobiltelefon, inte ett kodlås vilket gjorde att Greta snabbt kunde ringa vilket hon annars inte skulle kunna ha gjort. Så med tanke på att Dagens Nyheter skrev i fjol att allt fler säger nej till fast telefon kan denna historia vara värd att lägga på minnet då denna tydligt förklarar varför något så enkelt som en hemtelefon kan rädda liv.