Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

Överlevnadstips i nöjesparkerna

Astrid Lindgrens värld i VimmerbyDet finns flera utflyktsmål i Sverige som lockar barnfamiljer i mängder. Det kan innebära att det är en pärs att besöka dem. Samtidigt finns det en anledning till att de blivit så populära. Därför vill man besöka dem, och med några tips i bakfickan flyter upplevelsen på bättre.

Det allra bästa tipset för den som ska besöka någon av Sveriges största attraktioner för barnfamiljer, som Kolmårdens djurpark eller Liseberg, är att göra det en vardag under lågsäsong. Att ta en dags semester är det bästa man kan göra om man vill ha en så smärtfri upplevelse som möjligt. Men har man barn i skolåldern, pluggar eller har svårt att få ledigt utanför industrisemestern är detta inte ett val man kan göra. Man kan dock få en bra upplevelse ändå, framför allt om man följer några råd.

Kolmårdens djurpark

  • Köp biljetterna i förväg, så kommer ni förbi köerna snabbare. Biljetter finns på djurparkens sajt. Allra bäst är att också vara på plats när grindarna öppnas, eller lite innan. Då är det också läggare att få en bra parkeringsplats.
  • Ta rulltrappan till vänster direkt när ni kommit in i parken, och åk upp till Bamses värld. Här går det snabbt för köerna att bildas, men är man där direkt har man i alla fall en halvtimme på sig, och på den tiden hinner man med åtminstone en av åkturerna innan det blir långa köer.
  • Ta med matsäck eller ät snabbmat, för det blir långa köer även på restaurangerna. Om köerna hinner bli långa kan man också turas om att köa, så får den andra föräldern sysselsätta barnen.

Liseberg

Sveriges populäraste nöjespark har haft problem med sitt kösystem tidigare. Där råder områdeschefen för entré och biljett besökarna att komma vid öppningen av grindarna, eller en och en halv timme efter öppningen.

Liseberg har, precis som exempelvis Kolmården, två lekplatser inne på området. När köerna är långa kan det vara en bra idé att ”rasta” barnen där innan de måste ställa sig i en lång kö igen. För att bedöma hur långa köerna är rekommenderas Lisebergs egen app, där man kan få information i realtid om köerna.

Skara sommarland

  • Köp biljetterna online i förväg. Precis som i de flesta andra nöjesparker sparar man mycket pengar på detta.
  • Ladda hem appen SEQR och skapa ett konto innan besöket. Med den kan man betala de flesta inköp inne på sommarlandet, och man sparar mycket tid.
  • Välj en väska som tål väta. Idag är det inte svårt att hitta en vattentät väska för en billig penning, och en sådan har man användning för på ett vattenland.

Astrid Lindgrens värld

Även för denna nöjespark finns det en app, som har flera smarta funktioner. Bland annat går det att se hur lång tid som återstår till nästa föreställning. Och föreställningarna är som bekant en stor del av upplevelsen här. Appen innehåller även karta och dagsprogram.

Precis som på många andra ställen sparar man tid om man köper biljetterna på nätet i förväg.