Vad du behöver ha till en nyfödd bebis

Vad behöver du när du skaffar barn egentligen? Bland annat en gedigen köplista med viktiga prylar och lite pengar sparat.  

Det finns mycket som behövs införskaffas när det står en bebis på tur att bli en del av familjen. Förutom det som måste inhandlas, så som barnvagn, kläder och en hel del andra viktiga prylar kan det vara fint att minnas storleken på händer och fötter hos din bebis. Med en gipsavgjutning att sedan rama in kan du spara ditt barns hand- och fotstorlek för att titta tillbaka på när den växer. Det är även perfekt att ge i present till någon som snart ska föda, till exempel under en babyshower.

Skaffa barn – i Sverige

Nu går det att läsa i Svenska Dagbladet om hur Sverige är det bästa landet i världen att ha barn i enligt en ny undersökning. Det är alltså bara att skaffa på. Mer om detta kan du läsa här.

Saker till bebis som är bra att ha

Mycket av det du behöver till din bebis går faktiskt att ärva av bekanta, nära och kära samt vänner – eller köpa för en billig peng begagnat. Det är allt från spjälsäng, babysitter och skötväska. Det är nämligen så att barn växer otroligt fort och vips är allt för litet och behöver ges bort eller stuvas undan. Det är lika bra att komma undan billigt när du kan. I en artikel i MåBra skrivs det följande:

Samma sak som med babysitter, några barn bor i sin sele och somnar bara de ser den, andra hatar den och skriker som galningar när sätter dem i den. Prova en kompis sele innan du lägger pengar på en – för de är inte heller direkt gratis.

Mer om barn och hur du kan tänka kring ekonomiska faktorer går det att läsa om här.