Ställ till med en baby shower

Havande och snart dags för födsel? Då är det hög tid att ställa till med en baby shower, en amerikansk sed som blir allt mer populär även hemma i Sverige.

ballonger-fest-kalasAtt fira ett barns stundande födsel görs genom att fira detta med en baby shower. Ett, som namnet avslöjar, amerikanskt påfund som blir allt populärare även i Sverige att ställa till med, och det är inte alls så konstigt. Det är riktigt roligt att köpa baby shower dekorationer på nätet hos calligraphen.se och riktigt pynta loss hemma för att sedan bjuda på mat och lekar – och självklart för att få en del fina presenter. Vad till exempel tidningen Mama skriver är att anledningen till att det heter just ”shower” har med det amerikanska sättet att säga att man skämmer bort någon eller överöser någon med gåvor – och vanliga gåvor på en baby shower har självklart med barnet att göra såsom användbara ting och prylar som alla bebisar ska ha. Och just presenterna kan man faktiskt önska sig i förtid. Någon som till exempel gjorde detta genom att registrera sig på en kommersiell önskesajt var prinsessan Madeleine när hon väntade sitt första barn med sin make Chris O’Neill, något som bland annat Svensk Damtidning avslöjade när det begav sig. Genom att göra på så vis kan man som väntande förälder önska sig speciella saker som man kanske saknar samtidigt som man gör det enklare för sina gäster att veta vad det är de ska kika efter när de strosar i butiker på jakt efter en passande baby shower present.

Gör baby showern lyxig

Det finns många sätt som man kan lyxa till sin baby shower och liksom sätta guldkant på den. Och en hel del smarta tips på hur man kan göra just detta är något som tidningen Chic sammanställt i en artikel där man delar med sig av sina allra bästa tips – och alla har självklart med maten att göra. Vad man till exempel tipsar om är att servera chokladdoppade jordgubbar, gott alkoholfritt bubbel och maffiga cupcakes, men man säger också att något man inte ska glömma är hur man väljer att presentera maten vilket såklart har med dukningen att göra. Så skippa allt vad papp och plast heter och servera allt på ordentliga fat och porslin samt lägg lite krut på bordsdekorationer!