Lär ditt barn simma hemma

Att kunna simma är en billig livförsäkring och det borde vara obligatoriskt för alla att kunna och att lära sig simma redan som barn ligger först och främst hos föräldrarnas ansvar även om man idag ser att detta har införts i skolor som ämne med regelbundna sim-tester för olika årsgrupper.

Både barn, ungdomar och till och med vuxna kanske någon gång tänkt tanken och drömt om att få simma i pool hemma i sin egen trädgård. Men att ha en egen pool hemmavid betyder inte enbart lycka och härliga baddagar under sommarhalvåret. Det betyder också ett ansvar gentemot alla som ska nyttja den. Att kunna simma är ett måste ur rent sunt förnuft om man nu planerar att ha egen pool hemma och det spelar egentligen ingen roll vilken ålder det handlar om. Simkunnighet är en billig livförsäkring för alla även om det naturligtvis är barn som är mer utsatta i badvattnet.

Poolen blir en gratis simskola

Genom att redan i spädbarnsålder vänja barnet vid vatten kan detta gynna långt upp i åldern när det är dags att lära sig simma. Många föräldrar anmäler sitt barn till så kallat babysim, men detta kostar naturligtvis en del och alla kanske inte har råd att göra detta. Då går det alldeles utmärkt att vänja barnet vid vatten genom egen lek hemma i badkaret. Eller varför inte i sin egen pool, om man nu äger en sådan. Det finns även vissa simskolor som är gratis, i till exempel tidningen Mitt i Söderort kan man läsa om gratis simskola där man erbjuder alla yngre barn i 6-7 årsåldern att delta – vilket är bra att anmäla sitt barn till oavsett om man har pool redan eller inte.

Lär genom lek

Barnen lär sig mycket genom lek vad det än gäller och att lära sig simma genom lek underlättar naturligtvis om barn redan besitter vattenvana för att våga lära sig vissa moment. Det kan handla om att våga få vatten över huvudet, eller att våga ge sig hän och flyta med något hjälpmedel i vattnet, exempelvis armkuddar eller flytdyna.

Detta är värt att upprepas; att kunna simma är den billigaste och bästa livförsäkringen man kan ha och det gäller alla människor – stora som små.