Därför är musik bra för barn

Vill du ha ett koncentrerat, harmoniskt och utvilat barn så ska du fylla hans eller hennes liv med musik. Att spela ett instrument, dansa, sjunga eller lyssna på musik på en daglig basis ökar hjärnkapaciteten och hjälper barnet socialt. Det kan också hjälpa till att förstärka tålamodet och fostra kreativitet.

Många undersökningar visar att barn som får chansen att uttrycka sin kreativitet i tidig ålder ofta blir mer lyckliga som vuxna. Att komma i kontakt med musik kan hjälpa ditt barn att bli en bra ledare såväl som en framgångsrik akademiker. Oavsett vilket yrke din dotter eller son väljer i framtiden så kommer musiken hjälpa henne eller honom att lära känna sig själv och koppla bort vardagens stress. Det är dessutom väldigt lätt att hitta presenter till ett musikintresserat barn, som ofta blir oändligt tacksamt för ett nytt instrument eller en ny högtalare att dansa loss till.

Ökad hjärnkapacitet och förbättrat minne

Undersökningar visar att ett brinnande musikintresse kan ge en individ ett mentalt övertag. Barn som lyssnar på låtar dagligen presterar ofta bättre i skolan än sina kamrater. Hjärnan stimuleras av musik på samma sätt som den stimuleras av matematik, läsning och känslomässig utveckling. Flera studier visar också att barn som lyssnar mycket på musik förbättrar sin inlärningsförmåga eftersom hjärnan stimuleras under sin utvecklingsfas tack vare musiken.

Hjälp ditt barn att bli mer socialt och få ett bättre självförtroende

Ett barn som sjunger och spelar instrument i grupp eller bara lyssnar på musik tillsammans med andra lär sig att relatera till sina medmänniskor. Barnet får dessutom ny kunskap tack vare låttexter och samarbete. Den som skapar musik i grupp lär sig också en hel del om disciplin och ledarskap. Att lära sig ett nytt instrument eller sätta sig in i en helt ny musikgenre kan även förbättra självförtroendet.

Skäl till att uppmuntra ditt barns musikintresse

  • Det är roligt.
  • Det hjälper barnet att få bättre akademiska resultat.
  • Det lär barnet att arbeta i team.
  • Musik är ett ämne som det alltid finns mer att lära sig om.
  • Det hjälper barnet till ett gott självförtroende.