Låt barnen komma i första hand vid separation

Att separera från den man älskat under lång tid är inte lätt, det ska gudarna veta. Om det finns barn med i bilden är det ännu svårare, speciellt när det gäller att hålla dem utanför grälen och tvisterna. Detta inkluderar även den tuffaste tvisten av alla – vårdnadstvisten.

Om du och din före detta partner inte lyckas komma överens om hur ni ska fördela vårdnaden om barnen, kan det gå långt. Vårdnadstvister kan bli riktigt fula och otrevliga och då gäller det att hålla barnen utanför så gott det går. Om du letar efter en advokatfirma som tar sig an vårdnadstvist i Göteborg kan du vända dig till Fjällmans juridik – en seriös advokatfirma som har stor erfarenhet av just vårdnadstvister och att sköta dem snyggt.

 

Så håller du barnen utanför bråket

Det är inte lätt, men det finns små saker du kan göra för att undvika att barnen tar alltför mycket del av den uppslitande kontakten föräldrar emellan. När du hämtar barnen på förskolan eller dags, när familjen samlas tillsammans eller när du och ditt ex råkar vara i närheten av barnen – då bör ni båda samla er och hålla humöret uppe något sånär för deras skull. Ett annat tips är också att aldrig prata illa om den andra föräldern framför barnen, då kommer de att skapa lojalitetskonflikter som kan hålla i sig långt upp i åldrarna.

Visa istället att ni står på samma sida och att barnen alltid kan lita på er båda.

 

Om den ena föräldern missbrukar eller har psykologiska problem

I de fall där den ena föräldern har så stora problem att hen inte är kapabel att ta hand om barnen men ändå tror att hen kan det, så måste man se till barnens bästa. Då är en vårdnadstvist oundviklig. Dock bör den ändå skötas snyggt.