Så gör du bostadsvärderingen smidig med småbarn

När du ska sälja och köpa en bostad är det bra att göra en bostadsvärdering. Det är möjligt att göra en värdering digitalt. Det kan vara dig till gagn när du har småbarn som kräver mycket tid.

Att sälja en bostad för att flytta till större är ett stort projekt, speciellt med barn. Småbarn kräver både tid och energi. När du ska göra en bostadsvärdering kan det därför vara en fördel att göra den digitalt. Gå in på https://www.notar.se/kostnadsfri-vardering/digital-vardering om du vill göra en digital värdering kostnadsfritt. När du göra en digital bostadsvärdering behöver du inte anpassa dig efter några tider eller hembesök av mäklaren. Du kan i lugn och ro ta fram den informationen som mäklaren behöver när du har tid. Om en mäklare ska komma hem till dig och göra en värdering behöver du skaffa en barnvakt vilket ibland kan vara tjorvigt. Ifall ett barn blir sjuk måste du även skjuta upp värderingen. Genom att göra den digitalt kan du snabbare få en värdering av bostaden.

“Bostadsmarknaden bromsar in när det kommer till antalet försäljningar.” Läs mer här

Skicka mäklaren relevant information

När du gör en bostadsvärdering digitalt behöver du skicka mäklaren bilder på din bostad. Bilderna ska vara både inifrån och utifrån bostaden. Du ska även skicka med relevant information om din bostad. Mäklaren kan berätta för dig vilken typ av information som behövs för att göra en rättvis värdering. När du ska köpa en ny bostad är det bra att ha en värdering i ryggen. Det är även en fördel när du ska sälja för att ha få ett riktmärke om vad du kan få. När bostadsmarknaden är föränderlig är det viktigt att veta vad du kan få för den nuvarande bostaden.