Slipp oro med barnsäkrat hem

Som nybliven förälder är huvudet fyllt av en helt unik blandning av lycka och oro. Tiden med ett litet barn är en av de allra bästa perioderna i livet, men också präglad av ständiga ”tänk om”. Det kan vara svårt att slappna av i föräldraskapet om oron tar överhanden. Ge dig själv och ditt barn de bästa förutsättningarna och satsa på bra säkerhetsprodukter.

Har du tänkt på din sömn som en säkerhetsaspekt? Nätterna blir aldrig desamma igen efter att ett litet barn gjort entré i hemmet, men kom ihåg att din sömn inte är en lyxprodukt. Både du och bebisen mår bra av att du är så utvilad som möjligt. Den allra främsta säkerhetsfaktorn för barnet är nämligen du. Ett råd många får på BVC är att sova ”när barnet sover”. Men när det sista man vill är att lämna barnet utan övervakning ens när det sover, hur lätt är det då att få en tupplur själv?

Utbudet av babyvakter på marknaden är lyckligtvis stort, och hjälper dig till välbehövlig återhämtning. En bra babyvakt eller babymonitor ger dig extra trygghet och rörelsefrihet. Genom babymonitorns inbyggda kamera kan du enkelt hålla koll på din sovande bebis, väljer du en modell med infraröd nattsyn kan du till och med hålla ljuset i barnkammaren släckt.

Barnsäkra ditt hem

Siffror som att 60 000 barn årligen skadas i eller kring hemmet kan verka skrämmande. Barnsäkring av hemmet är nog en självklarhet för de allra flesta, och för detta finns ett flertal produkter att investera i, exempelvis:

  • Säkerhetsgrindar
  • Spis- och ugnsskydd
  • Hörn- och kantskydd
  • Andningslarm
  • Tippskydd

Glöm inte heller att säkra eluttag. Säkra även möbler som riskerar att välta om någon klättrar på dem. Alla barnets åldrar kommer föra med sig sina egna riskfaktorer, så att ligga steget före med att uppdatera säkerheten i hemmet är en god idé. Kontrollera också gärna att leksaker, gåstolar och annat håller för konsumentverkets säkerhetskrav.

En säkerhetsaspekt följer dock barnet genom livet, liksom dig själv: Solskydd! Täckande kläder, SPF och en sommartillvaro i skuggan är det som gäller.