Mobilanvändandet hos barn

När är det dags för barnen att ha egna mobiler? Och hur kan du göra ditt barns mobilanvändande säkrare?

Om du har barn är det stor sannolikhet att dessa har egna mobiler. Mobilanvändandet har krypit ner i åldrarna och det är inte så underligt. Med mobilen på sig kan du alltid nå den du vill eller behöver nå, och du kan dessutom göra en massa annat roligt med den också. Och om dina barn tappar sina mobiler då och då är det faktiskt ingen fara på taket, med en enkel och prisvärd reparation av skärm på https://phonehero.se/– är skadan snart som bortblåst.

Gör mobilanvändandet begränsat

Det är nog vanligt att barn som börjar i skolan har en egen mobiltelefon att använda i dagens samhälle. Det finns så klart för- och nackdelar med detta. En stor fördel är att föräldrarna kan kontakta sitt barn och att barnet kan kontakta sina föräldrar – när det vill. Men det är givetvis viktigt att se till att mobilanvändandet är säkert hela tiden. I en artikel går det att läsa följande:

Vänta så länge som möjligt med att ge barnen en smartphone. Begränsa användningen. Det betyder inte att du behöver slåss för att ta telefonen. Det finns flera appar som begränsar användandet och som stänger av telefonen på natten eller begränsar åtkomsten av olika appar – Svenska Dagbladet

Mobilens påverkan

Mer om hur mobilen påverkar barn och hur forskare är splittrade i frågan går det att läsa om u en artikel i Ny Teknik. Där skrivs det bland annat om hur brittiska forskare nu ifrågasätter att barn och ungdomar skulle bli beroende av sina mobiler och att detta i sin tur skulle påverka hjärnans utveckling. Mobilanvändningens för- och nackdelar går det även att läsa om här i SVT.