Musik med högtalare och rejv

Mer musik och dans i vardagen, det är bra för både för den psykiska och fysiska hälsan. Inte minst är det roligt för barn att få dansa loss och sjunga med i bra musik.

På Fyndiq finns det ett stort utbud av bluetooth-högtalare, perfekt för barnens rum – där de kan sjunga och dansa så mycket de vill. Många högtalare är dessutom gjorda för att användas i pool och badkar, vilket gör att de kan användas när det är baddags, eller en skön dag vid vattnet.

Dans till musik är bra för knopp och kropp

I en artikel i SVT går det samtidigt att läsa om hur dans frigör våra sinnen och är bra för både hälsa och minne. Det visar ny neurologisk forskning från Helsingfors universitet. Dans som fritidssysselsättning och motionsform är dessutom rolig och passar alla åldrar, inte minst barn med myror i brallan som vill röra på sig och ha kul:

Dansen har den fördelen att den inte bara aktiverar kroppen utan även hjärnan eftersom dansen utförs till musik. Hörselintrycken i kombination med rörelsen ökar hjärnans stimulans på flera fronter och därmed också vårt välmående på sikt – SVT

Rejv med elektronisk musik för barn

I en annan nyhetsartikel går det att läsa om rejv speciellt utformade för barn. I Sydsvenskan skrivs det om hur festivalen Intonal har en del som kallas för baby rave, där barn i olika åldrar får lära sig om musik och introduceras till olika genrer.

Sociala medier med fokus på musik

Många ungdomar och barn gillar även den nya appen TikTok som låter användare skapa korta videor till musik och dans. Det är en av de snabbast växande sociala medier som finns i nuläget. Det visar också hur viktigt det är med musik och dans för barn.